Bataadiröstid peekoni ja avokaadoga

Umbes 12 tk

  • 1 bataat
  • 2 muna
  • 1 rohelise sibula vars
  • 1 sl hakitud maitserohelist (peterselli, tilli)
  • näpuotsaga jahvatatud tšillit
  • 2 sl sidrunimahla
  • soola
  • 4 viilu toorsuitsupeekonit
  • 2 avokaadot
  • rediseidusid
  • õli praadimiseks


Riivi bataat jämeda riiviga ja haki roheline sibul. Klopi munad kergelt lahti ning sega bataadi, sibula ja maitserohelisega. Maitsesta soola, tšilli ja 1 sl sidrunimahlaga.

Tõsta keskmiselt kuumale pannile peekoniviilud ja kuumuta mõlemalt poolt krõbedaks. Pane peekon majapidamispaberile nõrguma. Tõsta supilusikaga samale pannile 3–4 väiksemat kuhja bataadisegu. Suru need lusikaselja abil lapikuks ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3–4 minutit. Korda, kuni bataadisegu on otsas.

Suru kahvliga avokaado viljaliha puruks, maitsesta kergelt soola-pipra ja ülejäänud sidrunimahlaga. Lisa soovi korral pisut hakitud rohelist sibulat ja ürte. Serveerimiseks tõsta röstid taldrikule, jaga neile avokaadosegu ning pudista peale peekonitükke ja rediseidusid.

Kui eelistad kergemat toitu, võid peekoni ära jätta ning piirduda ainult avokaadoga.