Shakshuka-paprikad

Kahele

  • 1 paprika
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 4 dl purustatud konservtomateid
  • 100 g konserveeritud kikerherneid
  • 2 muna
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 loorberileht
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • näpuotsaga tšillihelbeid
  • soola, pipart
  • värskeid koriandri- või petersellilehti

Poolita paprika pikkupidi ning puhasta sisu seemnetest ja säsist. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja aseta ahjuvormis 200 kraadi juurde 15–20 minutiks küpsema. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta nõrgema kuumusega pannil õlis umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa vürtsid, konservtomatid ja kikerherned, kata pann kaanega ja lase 15 minutit podiseda. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta paar supilusikatäit segu mõlemasse küpsenud paprikapoolde. Ülejäänud segu vala küpsetusnõu põhja paprikate ümber. Löö munad ettevaatlikult paprikatesse ja küpseta ahju ülemises osas umbes 10 minutit, kuni munad on tahenenud. Puista peale koriandri- või petersellilehti ja serveeri.

Tomati-suvikõrvitsa­salat

Neljale

  • 300 g kirsstomateid
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 100 g granaatõunaseemneid
  • 1 avokaado
  • ¼ punast sibulat
  • 40 g salatisegu või rukolat
  • 2 sl kooritud kanepiseemneid
  • paar sl oliiviõli ja apelsini- või sidrunimahla maitsestamiseks
  • soola, pipart

Poolita kirsstomatid ja haki sibul. Viiluta suvikõrvits ja lõika viilud omakorda väiksemateks tikukujulisteks ribadeks. Tükelda avokaado viljaliha. Sega kokku kõik koostisosad, maitsesta õli ja apelsinimahla ning soola-pipraga ja puista peale kanepiseemneid.

Granaatõuna-mandli­täidisega kala

Neljale

  • 4 roogitud beebiforelli või kuldmerikokre (dorada)
  • 100 g granaatõunaseemneid
  • 50 g mandleid
  • 0,5 punast tšillikauna
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl oliiviõli
  • 2 sl apelsinimahla
  • 0,5 tl kurkumit
  • soola, pipart
  • 3 sl hakitud peterselli

Kuivata kalad majapidamispaberiga ja tõmba külgedele noaga paar-kolm kerget sälku. Hõõru nii seest kui ka väljast soolaga ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki mandlid, seemnetest puhastatud tšilli ja küüslauguküüs ning sega granaatõunaseemnete, oliiviõli, kurkumi, peterselli ja apelsinimahlaga. Maitsesta soola-pipraga ning täida kalad saadud seguga. Soovi korral pane serveerimise tarbeks kõrvale paar supilusikatäit mandlihaket ja granaatõunaseemneid ning mõned petersellilehed. Küpseta kalu 200kraadises ahjus 15–20 minutit. Serveerimisel võid peale puistata röstitud mandleid, petersellilehti ja värskeid granaatõunaseemneid.