Rabarberi-kitsejuustusalat

Kahele

  • 1 keskmine kooritud rabarberivars
  • 100 g pehmet kitsejuustu
  • 0,5 tl hakitud värsket rosmariini
  • 1 sl mett
  • 0,5 tl Dijoni sinepit
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 2 sl mandlilaaste
  • u 50 g värskeid salatilehti
  • väike peotäis granaatõunaseemneid
  • soola, musta pipart

Lõika rabarberist köögiviljakoorija abil õhukesed pikad ribad ning seejärel lõika ribad omakorda 5 cm pikkusteks tükkideks või viiluta rabarberivars harilikul kombel, kuid võimalikult õhukeselt. Sega rabarberi­viilud mee, rosmariini ja näpuotsatäie soolaga ning lase umbes 10 minutit seista. Vala rabarberist eraldunud vedelik keeratava kaanega väiksemasse purki, lisa õli ja sinep, pisut soola-pipart ning loksuta kõvasti, kuni tekib kreemjas kaste. Tõsta salat taldrikutele, lisa rabarber ja murendatud kitsejuust ning vala peale kaste. Rösti mandlilaastud kergelt pannil ning lisa ka need ja granaatõunaseemned.