Jõulukook ja soe jook

Teinekord piisab jõulutunde loomiseks suupistelauast ja mõnest üksikust komponendist. Pane lauale mõned snäkid ja piparkoogid ning piirdu sooja vürtsika siidriga, mis jõululõhna tuppa toob. Või küpseta jõhvikakooki. Hoiad aega kokku, kui teed selle valmis juba eelmisel õhtul.

Ideid serveerimiseks:

  1. Suupistelauaks sobib hästi väiksem laud või diivanilaud, millele külalised kergesti ligi pääsevad.
  2. Tee serveerimine võimalikult lihtsaks – paiguta suupisted rühmiti näiteks ühele suuremale või mitmele lõikelauale.
  3. Rustikaalne, kuid talviselt helge stiil sobib sellisele peolauale hästi. Võid lisada pidulikumat meeleolu vaid paari aksessuaariga, nagu näiteks metallist koogialus või mõni uhkeldavam kandik.
  4. Kui kodus ruumi ja istekohti napib, varu diivanipatju – nii saab ka põrandal istumise õdusaks teha.
  5. Sellisele lauale võib panna magusa ja soolase korraga. Hoia üks osa lauast magusasõpradele ja teisele poole jäta soolased suupisted.

Kuum ja vürtsikas õunasiider

Viiele

  • 750 ml magusamat naturaalset õunasiidrit
  • 5 cm jupp ingverit
  • 1 kaneelikoor
  • 1 tähtaniis
  • 4 nelgitera
  • 4 kardemonikupart
  • 5 pipratera
  • maitse järgi suhkrut või vahtrasiirupit

Serveerimiseks:

  • kaneelikoorepulki, õunaviile

Kuumuta siider koos kooritud ja tükeldatud ingveri ning vürtsidega keemiseni. Kata seejärel kaanega, tõsta tulelt ja lase 10 minutit maitsestuda. Kuumuta veel korraks, kurna, maitsesta suhkru või vahtrasiirupiga ning vala kuumakindlatesse klaasidesse. Serveerimisel pista igasse klaasi õunaviil ja kaneelipulk.

  • Kui soovid alkoholivaba jooki, kasuta siidri asemel õunamahla.